HOERA! TAALhoed bestaat 1 jaar!

HELL YEAH! Zoals je misschien gisteren al hebt gelezen op social media, is het vandaag echt tijd om te proosten. Want… <tromgeroffel> TAALhoed bestaat precies 1 jaar! WHOEHOEEE! En dat wil ik graag met jullie delen, want zonder jullie was er geen jubileum. 😉

Op 12 januari 2018 heb ik TAALhoed officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar het idee bestond al langer. Het zat eigenlijk in 2017 al flink te borrelen. Maar ja, allemaal belemmerende gedachtes en blokkades liepen in de weg. ‘Moet je dit nou wel doen?’ ‘Ik ben geen ondernemer, ik houd van vastigheid.’ ‘Aan het einde van de maand mijn loonstrook – heerlijk.’

En toch kriebelde het ergens. Het idee van een eigen bedrijf beginnen. Doen waar ik écht goed in ben, mijn kunde inzetten, mijn passie delen en mensen helpen. Mijn eigen beslissingen maken, of ze nou goed of fout zijn, want ja: op je bek gaan hoort er ook gewoon bij. 😉

Maar ja, ‘even’ een bedrijf beginnen. Onder welke naam doe ik dat dan? Renske’s tekstbureau? Renskes taalbureau? De eerste is taalkundig gezien (stiekem) fout, dus dat was een no go. De tweede vond ik lelijker, en ja, wilde ik mezelf zo gelijk in de spotlight zetten? Hmm.. Iets met tekst dan? Maar ja, vele namen zijn al bezet. Misschien iets met taal dan.

Backstage tijdens een optreden heb ik de beste mogelijkheden uitgeschreven op een servetje. Het servetje heb ik trouwens nog steeds. 😉 En plots kwam het:

TAALhoed

Waarom TAALhoed?

De TAAL kun je aan mij overlaten: 100% foutloos en staand als een huis. BAM. En omdat ik toch iets met mijn Zeeuws-Vlaamse roots wilde doen en ik graag werk met een knipoog (had je waarschijnlijk al in de gaten ;)): hoed. Want als je aan mij vraagt hoe het gaat, dan gaat het ‘hoed’. Eigenlijk meer: ‘ah hoed eh!’ :’)

Logo, website, foto’s, alles rolde eruit. Oké, het duurde wel even, want de perfectionist in mij zei dat het nog niet genoeg was. Nu nog steeds niet. Maar ik probeer de perfectionist wat vaker stil te zwijgen. Hij is namelijk al genoeg aan het woord tijdens het redigeren. 😉 Toen was het eindelijk zover. TAALhoed was officieel een feit.

En nu kijk ik terug op een geweldig jaar, waarin ik veel nieuwe, leuke mensen heb leren kennen, een paar gave ervaringen rijker ben en mooie teksten heb neergezet of mogen redigeren! En wat jaar 2 zal brengen… Een hoop mooie dingen: nieuwe klanten die ik kan helpen met mijn taalskills, mooie projecten die ik niet aan me voorbij kan laten gaan en vooral: mijn bedrijf en mezelf blijven ontwikkelen. Om verder te komen. Om te groeien. Om nog meer te kunnen genieten van mijn eigen bedrijf. BAM!

Heeft er iemand een servetje voor mij? 😉

Tot slot dus een shout out naar jullie: alle volgers, alle likers, alle delers, alle klanten, alle supporters, iedereen.

EEN HELE GROTE DANK JE WEL!

Op naar een nóg mooier jaar! 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.