BOEKREDACTIE

Op zoek naar een retegoeie redacteur?

Jij bent een ondernemer en bent een – holy shit – boek aan het schrijven. Een boek waarmee jij je neerzet als autoriteit in je branche. Waarover mensen gaan praten. Waardoor jij nog meer als vakinhoudelijke expert wordt gezien. En écht naam gaat maken.

Jouw boodschap mag wijdverspreid worden, for the world to hear, jij hebt een vuurtje in je waar geen brandblusser tegenop kan. En tuurlijk, jij kan prima schrijven, maar je mist af en toe…

 • Een kritische blik (‘Staat dit hoofdstuk nou goed hier?’).
 • Een eerlijke mening (‘Komt mijn boodschap hier echt helder naar voren?’).
 • Een creatieve sparringspartner met toffe ideeën (‘Wat als we dit toevoegen?!’).

Kortom: jij hebt behoefte aan iemand die er verstand van heeft en met je meekijkt naar de opbouw, structuur en vorm van je boek. Die ziet hoe het nóg beter kan worden. Want dat kan. Echt. 😉

Well hello there.

Ik ben Renske, boekregisseur, en help jouw boek van een 7 naar een 10!

Wat mijn klanten ervaren:

"Jij hebt mijn creatieve vuur weer helemaal aangewakkerd!"

"Het meest waardevolle vond ik jouw suggesties en het gevoel dat ik er niet alleen voor stond."

"Ik kan niks verbergen, jij doorziet alles. Je weet waar een tekst hapert en wanneer een kunstje wordt gedaan."

"Jij ziet blinde vlekken, niet alleen in tekst maar ook in het product en dat is zo waardevol!"

Boekredactie tot in de puntjes

Na talloze woorden te hebben geschreven, is je boek bijna klaar. Je bent er ontzettend trots op – en terecht, want wát een werk was het! – en je voelt dat het bijna af is om te delen. Maar voordat je het gaat delen met al je fans, wil je nog een kritische blik die meekijkt.

Je zoekt een redacteur die niet bang is om je op je plek te zetten. Die eerlijke feedback geeft, naast ideeën om het nog beter te maken. Iemand die kijkt naar wat er nog mist, die kritisch is op de inhoud. En tegelijkertijd iemand die niet stijfjes vasthoudt aan ‘hoe het moet’, maar die meekijkt naar hoe het voor JOU het beste werkt.

"Renske voelt aan hoe jij als schrijver het verhaal wil vertellen en hier past ze zich helemaal op aan. Ze helpt oplossingsgericht denken en na een gesprek met haar kun je weer met frisse moed verder."
Kay Wisse
Auteur van 'Op een eenvoudige manier naar een energiek en pijnvrij lichaam'

HOw does it work?!

Ik geef de nodige suggesties op het juiste moment. Alles waar ik over struikel, daar is iets mee. Dus verwacht op al die momenten een opmerking van mij. Wanneer het stroef loopt in je hoofdstuk of wanneer je juist zelf twijfels hebt over een paragraaf of alinea in je verhaal.

Ik stop niet totdat je verhaal he-le-maal klopt. Daarom volgt na de retegoeie redactie nog een 1-op-1-feedbackcall. Kun jij nog al je laatste vragen stellen, om je boek vervolgens vol vertrouwen door te sturen naar je vormgever. 

Laat mij maar de superschurk zijn. Kan jij met een gerust hart de superheld uithangen. 😉

Nadat jij je manuscript (in Word of via Google Docs) hebt opgestuurd en we de deadline hebben afgesproken ga ik ermee aan de slag. Ik kijk naar spelling, grammatica, maar ook (zins)opbouw, alineabruggetjes en logica. Ik ben jouw ideale lezer. Maar dan een stuk kritischer.

"Samenwerken met Renske was echt te gek! Zij maakt een symfonie van je teksten!"
Audrey
Audreydonders.love

Voor wie is retegoeie redactie?

 • Je bent ondernemer en hebt je kennis gebundeld in een tof businessboek
 • Je hebt je manuscript nu al zo vaak doorgelezen dat het je duizelt
 • Je kan wel een paar extra kritische ogen gebruiken
 • Je wilt niet alleen iemand die checkt op spelling en grammatica, maar vooral ook iemand die inhoudelijk kritisch meekijkt en sterke suggesties geeft
 • Je werkt snel en efficiënt, net als ik 😉

Is je boek nog niet klaar en loop je vast tijdens het schrijven? Dan is een close-upsessie iets voor jou!

"Als ik weer een boek zou schrijven, dan zou ik Renske veel eerder in het proces betrekken. Ze heeft een erg professionele aanpak, kan zich goed verplaatsen in verschillende soorten lezers en trekt zo je boek van een 5,5 naar een 9!"
Marc Cornelius
Auteur van 'Hack je tijd'

Wat krijg je?

Jouw boek krijgt een flinke redactieslag. En dan bedoel ik niet een complimentje hier en een ieniemienie puntje daar. Ik ben niet je moeder. Ik duik met twee laserogen in je boek en merk alles op. Van onduidelijke zinnen tot megatoffe ideeën voor de opmaak én marketingtechnische tips om je lezer nog warmer te maken.

Retegoeie redactie

Ik ga helemaal los op jouw boek.
1000*
 • Maak van een 7 een 10!
 • Kritische feedback met concrete suggesties
 • Incl. 1 feedbackcall achteraf voor al je (overige) vragen

* Hoeveel woorden je boek ook heeft, ik werk altijd met een projectprijs. Voor ons allebei net zo handig. Jij weet waar je aan toe bent, en ik ook. Dus stuur gerust de tekst voor je achterflap mee als je die ook wilt laten checken!

"Renske weet precies waar een tekst hapert en of de woorden passen bij de persoon. Ze weet wanneer iets authentiek is en wanneer niet."
Valerie
Valeriecommuniceert.nl
"Zien wat klopt, hoe iets nog beter kan, niet alleen in tekst maar ook in producten. In de hele beleving. Renske leeft en voelt zo mee, dat vind ik echt een mooi talent. Taalent :)"
Deborah
deborahdepoorter.nl
"Echt - jeetje! Je hebt het zo weer genaild, en ook echt helemaal mijn taal. Het is net alsof jij in mijn hoofd bent geweest! Facking goed, you nailed it!”
Kelly
Kellysmit.com

Dus kom op, WAAR wacht je nog op?

 • Jij gaat alleen voor het beste resultaat
 • Je wilt je boek vol vertrouwen de wereld in brengen
 • Je onderneemt nu actie en klik op de onderstaande button. 😉

Is je boek nog niet klaar voor retegoeie redactie...

Maar wil je wel al de hulp van deze boekregisseur inschakelen? Dan is een close-upsessie voor jou!