Boek schrijven

hulp nodig bij het schrijven van jouw boek?

Jij bent een ondernemer en wilt een – holy shit – boek schrijven. Een boek waarmee jij je neerzet als autoriteit in je branche. Waarover mensen gaan praten. Waardoor jij nog meer als vakinhoudelijke expert wordt gezien. En écht naam gaat maken.

Jouw boodschap mag wijdverspreid worden, for the world to hear, jij hebt een vuurtje in je waar geen brandblusser tegenop kan. En tuurlijk, jij kan prima schrijven, maar…

– Je mist af en toe een kritische blik (‘Staat dit hoofdstuk nou goed hier?’).
– Een eerlijke mening (‘Komt mijn boodschap hier echt helder naar voren?’).
– Een creatieve sparringspartner met toffe ideeën (‘Wat als we dit toevoegen?!’).
– Iemand die er verstand van heeft en met je meekijkt naar de opbouw, structuur en vorm van je boek. Die ziet hoe het nóg beter kan worden. Want dat kan. Echt. 😉

Well hello there. 
Ik ben Renske, het duiveltje op je schouder.
Pleased to meet you!

"Renske is meer dan alleen redacteur. Naast het redigeren van je tekst, is ze ook nog eens superkrachtig bij het denkproces."
Rowena
Rowenarousseau.nl

Een eigen boek schrijven

Jij bent niet als de rest.
Dus je boek is dat ook niet.
En ik ook niet. 😉

 

Jij hebt een missie waar je u tegen zegt.
Durft je uit te spreken.
Voelt in je hele lichaam dat jouw boodschap breed moet worden uitgedragen.

Waar wacht je nog op?

“Op het moment dat je zelf bent vastgelopen in het schrijfproces, ziet Renske de mogelijkheid om een nieuwe suggestie te doen. De communicatie met haar is heel helder. Hierdoor kon ik doelgericht en effectief aan de slag gaan met mijn boek. Renske is heel nauwkeurig, leest kritisch mee en heeft aandacht voor details. Dit alles zorgde voor een erg prettige samenwerking met haar!”
“De samenwerking met Renske is altijd erg prettig. Ze werkt snel en komt deadlines na, plaatst behulpzame inhoudelijke opmerkingen bij teksten en brengt steevast goede verbeteringen aan. Ook heeft ze een scherp oog voor taal- en tikfouten. Je tekst, vertaling of drukproef is bij Renske dus in goede handen!”

Ik kijk niet naar 'hoe het hoort' en 'hoe het moet'. Ik kijk alleen naar wat voor JOU het beste werkt.

Jouw boek schrijven met mijn hulp

HOw does it work?!

Ik ben juist dé persoon die de nodige suggesties geeft op het juiste moment. Alles waar ik over struikel, daar is iets mee. Dus verwacht op al die momenten een opmerking van mij. Wanneer het stroef loopt in je hoofdstuk of wanneer je juist zelf twijfels hebt over een paragraaf of alinea in je verhaal. Ik stop niet totdat je verhaal helemaal klopt. Laat mij maar de superschurk zijn. Kan jij met een gerust hart de superheld uithangen. 😉

Ik redigeer niet zoals anderen. Verwacht dus zeker geen ‘rode pen’ en een leger aan opmerkingen met ‘Nee’, ‘Niet doen’ en ‘Kan beter’. Ik ben ook zeker niet het familielid dat ‘wel goed is in Nederlands’, je boek doorleest en vervolgens één compliment en twee feedbackpunten teruggeeft. Nope. 😉

"Because every fairytale needs a good old-fashioned villain."

Yes, jij wilt het gelijk goed doen en gaat voor de Director’s Cut. Terwijl jij je boek schrijft, loop ik met je mee. Jij schrijft een deel, ik redigeer het deel, en in de feedbackcall werken we alle toffe ideeën uit en raak jij weer geïnspireerd om verder te schrijven. En dat on repeat. Totdat je boek af is. Totdat jij echt een waar meesterwerk hebt gecreëerd.

Director's cut

Van een idee op papier naar een boek in eigen handen!
  • Tekstregie én -redactie
  • In 3 maanden naar je eigen boek!
  • Incl. kick-off call + tussentijdse feedbackcalls
Populair

Jouw boek is al (bijna) af. Het is dus tijd voor een flinke redactieslag met de Editor’s Shot. En dan bedoel ik niet een complimentje hier en een ieniemienie puntje daar. Ik ben niet je moeder. Ik duik met twee laserogen in je boek en merk alles op. Van onduidelijke zinnen tot megatoffe ideeën voor de opmaak én marketingtechnische tips om je lezer nog warmer te maken.

Editor's shot

Je boek is al geschreven, maar nog niet geredigeerd.
  • Eindredactie
  • Een grondige redactieslag
  • Incl. 1 feedbackcall om de puntjes op de i te zetten
"Renske heeft mij geholpen mijn boek te corrigeren op taalfouten en structuur. Ze is meedenkend, accuraat en professioneel in haar aanpak. Aanrader!"

Jouw taal, jouw verhaal

Ik lees je boek door zoals de lezer die jij wilt bereiken, jouw beoogde doelgroep dus. Verwacht niet dat ik over elke komma of bijvoorbeeld elk Engels woord ga struikelen in een Nederlandstalig manuscript. Als dat de taal is die hoort bij jouw verhaal en jouw schrijfstijl, dan laat ik dat staan. Ik pas dus niks aan wat niet ‘echt’ fout is. 

Niet zomaar een redacteur...

Whatever you do… Verwacht geen ‘schoon’ document na oplevering. Eerst zal het je misschien wat duizelen, met alle opmerkingen in de kantlijn en alle suggesties in de lopende tekst. Maar wees gerust. Dat hoort er allemaal bij. Want dat is het risico van een nee-schudder als regisseur. 😉

Een sterk verhaal. Qua vorm én inhoud. En meer nog: JOUW VERHAAL.

Dus kom op, WAAR wacht je nog op?

Stap 1: Handen uit de mouwen
Stap 2: Adem diep in
Stap 3: plan die call met mij in!

"Mijn boek is een waar master piece geworden, mede dankzij Renske."

“Toen ik net met Renske ging samenwerken, had ik al een boek klaarliggen dat geredigeerd moest worden. Toen zij ermee aan de slag ging en haar hersenspinsels erbij schreef, merkte ik dat mijn boek nog zo veel meer potentie had. Ik ben opnieuw aan de slag gegaan met schrijven en deze keer betrok ik Renske helemaal bij het proces.

Ze denkt met je mee alsof het haar eigen boek is en door haar jarenlange ervaring en expertise denkt ze naast de inhoud van je boek ook al mee in de marketingactiviteiten ervan. Daar was Renske heel waardevol in, omdat je als schrijver zo bezig bent met het ‘perfecte boek’ te creëren, dat je soms ook al bepaalde marketingtrucs in het boek misloopt.

Rowena
Rowenarousseau.nl

Ik kan eindelijk zeggen dat ik 100% achter mijn boek sta. De tekst waar Renske en ik samen tot zijn gekomen, is magisch. En ik voel het helemaal. Ik kan Renske echt aan elke ondernemer aanraden die graag wil starten met het schrijven van een boek. Echt: als je Renske niet inhuurt of op tijd betrekt bij het proces, dan loop je jouw master piece mis. I know it.

Benieuwd aan welke bestsellers ik al heb mogen meewerken?