Boek schrijven

Schrijftraject: je eigen businessboek schrijven

Een eigen boek schrijven, hoe tof zou dat zijn?! Maar ja, dat kost toch veel tijd en moeite en energie…?

Jep. Klopt. Maar niet als je het sámen doet.

Als boekregisseur help ik kennisondernemers in 4 maanden hun boek te schrijven, inclusief schrijfbegeleiding, redactie & correctie.

Terwijl jij je boek schrijft, loop ik met je mee. Jij schrijft een deel, ik redigeer, en in de feedbackcall werken we alle toffe ideeën uit en raak jij weer geïnspireerd om verder te schrijven. En dat on repeat. Totdat je boek af is. Totdat jij echt een waar meesterwerk hebt gecreëerd.

"Renske is meer dan alleen redacteur. Naast het redigeren van je tekst, is ze ook nog eens superkrachtig bij het denkproces."
Rowena Rousseau
Auteur van 'The Future CEO Is Female'

Je eigen businessboek schrijven

Jij durft je uit te spreken en wilt je missie nog verder laten reiken. Méér mensen bereiken. Buiten je bubbel treden. Je impact zwart-op-wit hebben.

Het is tijd om al jouw kennis en ervaring te bundelen en een eigen – holy shit – boek te schrijven.

Jij bent niet als de rest.
Dus je boek is dat ook niet.
En ik ook niet. 😉

 

Waar wacht je nog op?

Jij hebt al langer gespeeld met het idee om een boek te schrijven, maar ja… het is natuurlijk niet iets wat je ‘even’ doet. Tegelijkertijd voel je dat dit belangrijk is. Dit kan niet wachten. Dit verhaal van jou moet er komen. Om eens en voor altijd naam te maken als dé expert op dit onderwerp. Het mag vereeuwigd worden door middel van een boek. Want een post is vluchtig, maar een boek… is here to stay.

Jij hebt een helder boekidee. Samen zorgen wij voor een sterke inhoud.

Met chirurgische precisie duik ik in jouw boek en ontrafel ik jouw woorden, jouw verhaal.

“Op het moment dat je zelf bent vastgelopen in het schrijfproces, ziet Renske de mogelijkheid om een nieuwe suggestie te doen. De communicatie met haar is heel helder. Hierdoor kon ik doelgericht en effectief aan de slag gaan met mijn boek. Renske is heel nauwkeurig, leest kritisch mee en heeft aandacht voor details. Dit alles zorgde voor een erg prettige samenwerking met haar!”
“De samenwerking met Renske is altijd erg prettig. Ze werkt snel en komt deadlines na, plaatst behulpzame inhoudelijke opmerkingen bij teksten en brengt steevast goede verbeteringen aan. Ook heeft ze een scherp oog voor taal- en tikfouten. Je tekst, vertaling of drukproef is bij Renske dus in goede handen!”

Jouw boek schrijven met mijn hulp

HOw does it work?!

In onze tussentijdse feedbackcalls is het tijd voor reflectie en evaluatie: we blikken terug op de hoofdstukken die je al hebt geschreven en kijken vooruit op de hoofdstukken die nog volgen.

Ik zorg ervoor dat je rode draad helder blijft en het een fijn leesbaar geheel vormt voor jouw ideale lezer.

Geen saai managementboek. Geen fluffy, wollig taalgebruik. Nee, een eigen boek. Op jouw eigen( )wijze.

Allereerst duiken we in de conceptfase: wie, wat, waarom en hoe? Zo vormen we een voorlopige inhoudsopgave, die de rode draad vormt voor jou boek. Zo kan jij aan de slag met schrijven, én blijf je ook schrijven. Elk stuk dat jij hebt geschreven lees ik grondig door en geef ik (meermaals) feedback op.

Aan de hand van een heldere planning, waaraan ik je accountable houd, schrijven we in 4 maanden jouw boek. 

"Renske heeft mij geholpen mijn boek te corrigeren op taalfouten en structuur. Ze is meedenkend, accuraat en professioneel in haar aanpak. Aanrader!"

Alles op een rijtje...

  • 4 maanden schrijfbegeleiding voor je non-fictie-/businessboek
  • online kick-off voor de inhoudsopgave en planning
  • gepersonaliseerd Trello-bord
  • 8 online feedbackcalls
  • redactie én correctie van alle hoofdstukken, inclusief je achterflaptekst
  • plus: advies over vormgeving, marketing, promotie, etc.
  • bonus: overleg met vormgever én check van de eerste proef

Na dit schrijftraject heb jij een volledig ‘af’ manuscript die je gelijk kunt doorsturen naar je vormgever. HOPPA!

Je investering: 4000 euro ex. btw, betaling in termijnen mogelijk

Waarom jij?

Ik zag het al aan je toen je op deze pagina aankwam. Jij bent net als ik. Je houdt van anders. Van eigenheid. Je hebt genoeg van saaie managementboeken, zonder echtheid. Jij wilt een boek waarin ook echt ‘jij’ aan het woord komt. Dat mensen je spreken nadat ze je boek hebben gelezen en denken: jaaa, zo praat je dus ook in het echt!

Jij hebt geen superheld nodig om je verhaal te vertellen. Jij bent de superheld in jouw verhaal. Wat jij nodig hebt is een superschurk.

<betekenisvolle stilte>

Iemand die luistert naar wie jij bent. Zonder trucjes. Zonder kant-en-klare stappenplannen en formats. Ik ga je dus ook niet vertellen hoe je je boek móét schrijven. Ik ben er voor de structuur, de houvast, de logische opbouw, de creatieve uitspattingen, de kritische feedback en de toffe ideeën. Het enige wat jij hoeft te doen…? Schrijven. 😉

"Because every fairytale needs a good old-fashioned villain."

Dus kom op, WAAR wacht je nog op?

Stap 1: Handen uit de mouwen
Stap 2: Adem diep in
Stap 3: plan die castingsessie met mij in!

"Mijn boek is een waar master piece geworden, mede dankzij Renske."

Rowena Rousseau
Auteur van 'The Future CEO IS Female'

“Toen ik net met Renske ging samenwerken, had ik al een boek klaarliggen dat geredigeerd moest worden. Toen zij ermee aan de slag ging en haar hersenspinsels erbij schreef, merkte ik dat mijn boek nog zo veel meer potentie had. Ik ben opnieuw aan de slag gegaan met schrijven en deze keer betrok ik Renske helemaal bij het proces.

Ze denkt met je mee alsof het haar eigen boek is en door haar jarenlange ervaring en expertise denkt ze naast de inhoud van je boek ook al mee in de marketingactiviteiten ervan. Daar was Renske heel waardevol in, omdat je als schrijver zo bezig bent met het ‘perfecte boek’ te creëren, dat je soms ook al bepaalde marketingtrucs in het boek misloopt.

Ik kan eindelijk zeggen dat ik 100% achter mijn boek sta. De tekst waar Renske en ik samen tot zijn gekomen, is magisch. En ik voel het helemaal. Ik kan Renske echt aan elke ondernemer aanraden die graag wil starten met het schrijven van een boek. Echt: als je Renske niet inhuurt of op tijd betrekt bij het proces, dan loop je jouw master piece mis. I know it.

Benieuwd aan welke toffe boeken ik al heb mogen meewerken?